Flattr

By | February 12, 2010
Share

Nu startar Flattr (beta), Peter Sundes och Linus Olssons nya projekt för demokratisk betalning online, och det ser mycket intressant ut! Så här fungerar det:

Man sätter in en liten (eller stor) summa pengar på ett konto varje månad, sen, när man ser något på nätet som man vill uppmuntra så trycker man på “Flattr”-knappen. I slutet på varje månad fördelas din summa upp på de skapare vars knappar du tryckt på. Lite som “Gilla”-på fejan fast du betalar. Alla medlemmar i Flattr kan både ge pengar och skapa Flattr-knappar på sitt eget material.

Flattr-knapp
Snart kommer ni sannolikt få se såna här knappar på hemsidor för band, konstnärer, forskare, bloggare, teatrar, projekt, ja alla som har en verksamhet som ger kredd.

Det är väldigt fåordiga beskrivningar hittils, och det är oklart huruvida Flattr tar ut något själva (de lär väl ha en egen knapp), men tjänsten är igång och jag har sett några anslutna redan.

Några till skriver.

2 thoughts on “Flattr

  1. Snild

    Sydsvenskan har lite mer:
    “Till att börja med behåller Flattr, som drivs som ett svenskt aktiebolag, 10 procent av pengarna som sätts in, men Sunde säger att han hoppas att procentandelen ska kunna sänkas när fler börjar använda tjänsten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.