Fler undersökningar och rapporter

By | January 20, 2009
Share

IFPI kom med sin digitala musikrapport förra veckan. De publicerar en hel del konstiga siffror om digital musik och nedladdning, och gammelmedia litar blint på allt de säger. Copyriot-Rasmus och Opassande-Emma skriver mer.

En holländsk rapport konstaterar att fildelning har positiva ekonomiska effekter. Emma skriver även om det.

Advokatsamfundet skriver om en EU-rapport om mänskliga rättigheter som europeiska parlamentet antagit. Emma… skriver ju om allt!

Isle of Man sätter igång med musik-skatt! Alla medborgare ska betala en obligatorisk avgift, och sen släpps nedladdningen fri. Ars Technica har scoopet! Via Micke på V, fildelning & upphovsrätt. Ska verkligen bli intressant att höra detaljerna!

Daily Telegraph skriver om den första studien som gjorts om hur effektiva londons övervakningskameror är. De skriver “Almost seven out of ten murders are solved using footage captured by CCTV cameras.En annan studie i San Fransisco visar att övervakningskamerorna minskar stölder och vandalism på övervakade platser, men inte påverkar antalet övriga brott, som våldsbrott. Bruce Schneier, oberoende säkerhetsexpert, kommenterar om övervakningskamerorna:

The question isn’t whether they’re useful or not, but whether their benefits are worth the costs.

Avslutar med att konstatera att Obama nu definitivt sagt att han tänker göra sig av med militärens “don’t ask, don’t tell”-policy jag skrev om i somras. Policyn går ut på att amerikanska soldater, framförallt arabisk-översättare, inte ska avslöja något om sin sexuella läggning för att armén ska slippa sparka dem, skulle de visa sig vara homosexuella.

One thought on “Fler undersökningar och rapporter

  1. Pingback: opassande » Blog Archive » Rättssäkerhet och kartläggning av svenssons

Leave a Reply

Your email address will not be published.